Confidenţialitate

Ministrul Justiției, despre Dosarul 10 august: Voi sesiza Inspecția Judiciară în cazul fostului procuror-șef DIICOT

Ministrul Justiției vrea ca Inspecția Judiciară să facă verificări în cazul fostei șefe a DIICOT, Giorgiana Hosu.

Măsura, după ce Tribunalul București a respins cererea de redeschidere a Dosarului 10 august formulată de fostul procuror-șef pe motiv că Hosu nu a transmis instanței analiza argumentelor victimelor care cereau redeschiderea dosarului.

Stelian Ion a fost întrebat, într-un interviu pentru G4Media, dacă fosta șefă a DIICOT ar trebui sancționată pentru modul cum a gestionat Dosarul 10 august:

”Ar trebui măcar să se cerceteze dacă avem de-a face cu o gravă neglijență sau dacă avem de-a face cu o părere a unui magistrat, procuror, cu privire la acest dosar. (…) Din încheierea judecătorului de cameră preliminară ar rezulta că această infirmare a soluției de clasare ar fi fost făcută într-un mod neglijent. Dacă citești cu atenție toate argumentele de acolo.

Concluzia o va trage Inspecția Judiciară. Nu pot spune eu că așa s-a întâmplat cu siguranță. Inspecția Judiciară este cea care, potrivit legii, va cerceta lucrul acesta.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Stelian Ion a mai anunțat că va cere procurorului general si realizarea unui control la unitățile de parchet pentru a verifica cum sunt declinate sau preluate anumite dosare.

În urmă cu puțin timp, Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecția Judiciară pentru a face verificări pentru apărarea independenței procurorilor în urma declarațiilor ministrului Justiției