Ministrul Justiției, despre abuzul în serviciu: ”Se va pune un prag”

Ministrul Justiției Tudorel Toader confirmă: Codul Penal va fi modificat astfel încât să fie stabilit un prag minimal pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

Oficialul a spus că o astfel de modificare este necesară după decizia Curții Constituționale de ieri.  CCR a precizat însă că stabilirea unui astfel de prag ține de legiuitor – adică Guvern sau Parlament.

Ministrul Justiției spune că vor avea loc dezbateri pe această temă în următoarea perioadă.

Vom face dezbateri cu profesioniștii, cu societatea civilă pentru a vedea care poate fi pragul acela rezonabil de natură să pună de acord prevederile din Codul Penal cu decizia Curții Constituționale. Din ce rezultă citind comunicatul Curții, rezultă un prag, așteptăm motivarea integrală”, a spus Tudorel Toader.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, o infracțiune de abuz în serviciu poate cauza și o vătămare a legii, nu doar o pagubă.  CCR nu s-a pronunțat însă în această speță.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Judecătorii CCR au răspuns ieri unei sesizări depuse de fosta soţie a social-democratului Liviu Dragnea, Bombonica Prodana.

Aceasta a reclamat că definiția infracțiunii de care e acuzată este neclară, nefiind prevăzut un prag minim pentru abuzul în serviciu.

Ambii sunt judecaţi în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS