Confidenţialitate

Ioan Rus și-a dat demisia de la şefia Ministerului Transporturilor

Urmare a declarațiilor jignitoare la adresa românilor care muncesc în străinătate, Ioan Rus a demisionat de la conducerea Ministerul Transporturilor.

Premierul Victor Ponta a confirmat pe o rețea de socializare că a acceptat demisia. Șeful Guvernului a precizat că săptămâna viitoare va discuta despre înlocuitorul lui Ioan Rus la Transporturi.

”Regret situatia generata de declaratiile dlui Ioan Rus! Acesta si-a asumat raspunderea si mi-a prezentat demisia din functia de ministru! Am acceptat demisia si saptamana viitoare vom discuta despre inlocuitorul la acest portofoliu!” a scris Victor Ponta pe Facebook.

”România are trei milioane de oameni, să zicem, din forţa activă, în acest moment, în occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi, prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia, copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate”, a declarat Ioan Rus la Digi 24.

Ulterior, la întrebarea moderatorului, social-democratul a spus că expresia folosită este “o licență”.

Declarația i-a indignat pe românii din afara granițelor.   “Până aceste specimene sunt la guvernare, sigur românii din afara granițelor rămân în străinătate!!” și “Nu toți copiii ajung golani, dar toți golanii ajung miniștri” – sunt câteva dintre mesajele postate pe Facebook de comunitățile de români din diaspora.