Ministrul interimar Gerea: Bucureştenii vor avea apă caldă şi căldură. RADET a instigat populaţia într-un moment de sensibilitate crescută

Ministrul interimar al Energiei Andrei Gerea a declarat că, dacă ar sta în atribuţiile instituţiei pe care îl conduce, ar demite conducerea RADET.

În opinia sa, populaţia Capitalei a fost instigată într-un moment de sensibilitate crescută prin anunţul că agentul termic ar putea fi sistat de regiei din cauza datoriilor către furnizorul ELCEN.

Andrei Gerea a dat asigurări că locuitorii Bucureştiului nu vor rămâne fără căldură şi apă caldă în această iarnă.

„Am simţit nevoia să liniştesc încă o dată populaţia cu privire la apariţia, văd, periodică, a unor mesaje care nu-şi au locul şi nu au niciun fundament real faţă de situaţia şi evoluţia ei în ceea ce priveşte încălzirea, alimentarea cu apă caldă şi căldura a bucureştenilor. Vreau să resping, pe această cale, orice încercare de manipulare sau politizare a acestui subiect, orice încercare de alarmare gratuită a populaţiei. După cum ştiţi, la nivelul guvernului s-au luat măsuri încă de acum două săptămâni pentru rezolvarea problemei furnizării agentului termic şi a căldurii peste iarnă, prin acea decizie care permite municipalităţii de a se împrumuta cu sumele necesare pentru trecerea iernii. Noi am ţinut legătura în permanenţă în cadrul unui comitet pe care l-am organizat pe acest subiect cu Primăria Capitalei, cu primarul general (interimar – n.r) şi lucrurile sunt în absolută siguranţă”, a declarat Andrei Gerea, la Palatul Victoria.

Ministrul a că urmează ca Primăria Capitalei şi Consiliul General să facă ultimul pas spre obţinerea împrumutului de trezorerie pus la dispoziţie de către Ministerul de Finanţe, în aşa fel încât să se dea „confortul necesar populaţiei pentru această iarnă”.

Andrei Gerea consideră că trebuie gestionată „mai bine” comunicarea la nivelul ELCEN şi RADET.