Confidenţialitate

Ministrul Finanțelor crede că asigurările obligatorii de sănătate ar trebui plătite diferențiat | AUDIO

Ministrul Finanțelor crede că plata asigurărilor obligatorii de sănătate ar trebui plătită diferențiat.

Dan Vâlceanu spune că nu este normal ca fiecare angajat contributor la Fondul de Sănătate să plătească același procent din venit, dar sume diferite, în funcție de venituri, în condițiile în care când ajunge la spital, primește aceleași servicii.

Ministrul Finanțelor a declarat la Emisiunea Ora de profit.ro, de la Prima TV, că imediat ce se va instala un guvern cu puteri depline, ar trebui regândită contribuția la fondul public de sănătate.

Dan Vâlceanu spune că nu e normal ca cei cuvenituri mari să plătească maim ult decât cei cu salarii foarte mici pentru că serviciile pferite de stat sunt aceleași.

Jurnalista Elena Deacu crede că ideea ar putea fi benefică pentru că ar scoate la suprafață o parte din contractele la negru, însă momentul unei asemenea reduceri nu este unul bun.

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, un susținător al reducerii impozitului pe salariul minim, a scris pe contul său de facebook că plafonarea contribuțiilor pentru salariile mari înseamnă reducerea taxelor doar pentru câțiva. “Este interesantă oferta ministrului de finanțe, dar ar fi o abordare greșită”, a adăugat fostul ministru USR.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Anca Grădinaru