Ministrul Energiei și-a luat mașina electrică dar nu poate ajunge cu ea la Constanța – lipsesc stațiile de încărcare

Ministrul Energiei şi-a cumpărat mașină electrică, dar nu a putut merge cu ea la Constanța pentru că nu există stații de alimentare. Ministrul Anton Anton a făcut mărturisirea în timpul unei conferințe de profil. Autonomia automobilului este de puțin peste 200 de km – și ministrul nu a vrut să riște să rămână în drum.

„Eu cred că este normal ca ministrul Energiei să meargă cu maşină electrică. Mi-am luat o maşină electrică şi primul lucru am zis: ‘Hai să mergem la Ploieşti, că până acolo şi înapoi avem autonomie’. Apoi am zis ‘Hai la Constanţa!’, dar ne-am oprit. Autonomia automobilului este 200 şi ceva de kilometri, drumul până la Constanţa este 200 şi ceva de kilometri şi, dacă se întâmplă ceva pe drum, acolo am rămas, pentru că nu avem nicio alimentare intermediară între Bucureşti şi Constanţa”, a spus ministrul, prezent la o conferinţă de profil, potrivit Agerpres.

Numărul autoturismelor verzi (electrice şi hibride) vândute în România, în perioada ianuarie – septembrie 2018, a ajuns la 2.922 de unităţi, în creştere cu 63,69% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, potrivit datelor Asociației Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS