Confidenţialitate

Ministrul Educației: Vrem să schimbăm regulile privind admiterea la liceu

 

Ministerul Educației a finalizat prima etapă de consultări cu sindicatele și organizațiile neguvernamentale în vederea schimbării legii care ghidează Învățământul.

Printre propunerile care ar putea să se regăsească în viitoarea lege a Educației se află schimbarea regulilor în ceea ce privește intrarea la liceu.

Pe o parte, Ministerul Educației vrea să păstreze repartizarea computerizată. Pe de altă parte, nu este exclus ca absolvenții să fie obligați să dea examen pentru a intra la liceu.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că specialiștii încearcă acum să găsească o formulă care să păstreze avantajele testării naționale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 

Pe de altă parte, viitoarea lege a Educației ar putea introduce educația obligatorie în creșe, fapt prevăzut de altfel într-un proiect de lege inițiat în urmă cu mai bine de trei ani.

Asta înseamnă că în fiecare creșă ar putea fi obligată să angajeze educatori.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu declară pentru Europa FM că a cerut deja date de la Ministerul Finanțelor care să spună de câți bani ar fi nevoie pentru acest proiect.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

În acest moment, doar 4 la sută din personalul creşelor este pregătit să educe copiii mai mici de 3 ani, iar 50 la sută nu a participat nicioadată, la niciun curs de formare, arată datele Ministerului Educației.

Să mai spunem că proiectul noii legi a Educației ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului.