Confidenţialitate

Ministrul Educației vrea introducerea unei materii care include și educația sexuală | AUDIO

Ministrul Educației,  Sorin Cîmpeanu, vrea introducerea, la gimnaziu și liceu, a materiei „Educație pentru viață”, care să includă educația sexuală, juridică, rutieră, pentru alimentație sănătoasă, iar părinții să-și poată retrage copiii, pe modelul de la religie.

“Va fi integrată această disciplină alături de diciplina de Educație sanitară, de educație pentru o alimentație sănătoasă, de educație juridică, de educație financiară, de educație rutieră, pe care am putea să le prindem într-un sistem modular, sub conceptul Educație pentru viață, care să fie o oră obligatorie pe săptămână, de la clasa a V a până la clasa a XII a”, a explicat ministrul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sorin Cîmpeanu precizat că aceste lucruri puteau fi reglementate prin ordin de ministru, dar s-a mers pe adoptarea prin lege.

Între timp, Senatul a respins solicitarea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii care prevede înlocuirea noțiunii de „educație sexuală” cu cea de „educație sanitară” și introducerea obligativității acordului scris al părinților pentru aceste ore.
Votul decisiv va fi dat de Camera Deputaților.