Confidenţialitate

Ministrul Educației respinge ferm acuzațiile potrivit cărora ar fi colaborat cu Securitatea/ Există un verdict al CNSAS din 2007

„Nu am colaborat cu Securitatea!” Este reacția ministrului Educației, Mircea Dumitru, după ce mai multe publicații au scris pe surse că ar fi avut un angajament de informator cu fosta Securitate.

 

Într-o conferință de presă, Mircea Dumitru a respins vehement aceste informații apărute în spațiul public. Fostul rector al Universității București a prezentat și decizia CNSAS din 2007, care arată că nu a semnat niciun angajament cu fosta Securitatea.

 

Ministrul Educației anunță că îi va da în judecată pe cei care au lansat aceste acuzații. De asemenea, consideră că acestea nu sunt întâmplătoare; Mircea Dumitru leagă subiectul de cel puțin două acțiuni recente ale ministerului pe care îl conduce: concursul pentru directorii de școli și evaluarea școlilor doctorale.

 

Actualul ministru al Educației a pregătit primele măsuri anti-plagiat. În această toamnă vor fi verificate școlile doctorale. Operațiunea începe, potrivit declarațiilor lui Mircea Dumitru, cu instituțiile care au arătat deja lumii că “furtul intelectual nu este un accident”. Totodată, Ministerul pe care îl conduce organizează concursuri pentru funcțiile de directori de școli care ar opri numirile pe criterii politice.

 

Înainte de a prelua, în luna iulie anul acesta, funcția de ministru al Educației, Mircea Dumitru a fost rector al Universității București. Anterior, a fost prorector și decan al Facultății de Filosofie.