Confidenţialitate

Ministrul Educației: Profesorul decide dacă elevii vor avea, din toamnă, manual de educație fizică

După ce recent spunea că doar școlile cu profil sportiv vor folosi acest manual, ministrul Educației, Liviu Pop, susține acum că profesorii vor fi cei care vor decide.

În privința celorlalte manuale de care elevii au nevoie în noul an școlar, ministrul Educației afirmă că este un subiect închis: pe 11 septembrie, toți elevii vor avea manualele necesare pe bănci.

”Profesorul decide ce manual ia la clasă, nu ministrul Educației și nici părintele. Profesorul spune dacă are nevoie de manual sau dacă n-are nevoie de manual. Profesorul spune: <<avem nevoie de manual, îl țineți acasă, îl aduceți atunci>> Dați-i dreptul profesorului să facă lucrul acesta. Parcă prea mulți se pricep la educație, numai profesorul n-ar ști ce trebuie la clasă. Profesorul de sport decide! Chiar dacă avem un număr mare de necalificați, profesorul decide ce manuale are la clasă. Până în 11 septembrie, asta trebuie să facă….mai repede puțin pentru că distribuția durează vreo 4-5 zile la nivel național”, a spus Liviu Pop.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aflat în vizită de lucru în județul Vrancea, ministrul Educației, Liviu Pop, a anunțat că lucrările pentru realibilitarea școlilor sunt în grafic, astfel încât, la început de an școlar, să existe cât mai puține unități de învățământ fără autorizație.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ceea ce privește plata drepturilor salariale câștigate de profesori în instanță, ministrul Educației a spus că abia din noiembrie ar putea fi achitată o parte din aceste sume.