Confidenţialitate

Ministrul Educației, la Europa FM: Eu am dat jos subiectele examenelor de pe site | Urmează consultări

Cu șapte luni și jumătate înainte de Evaluarea Națională și cu opt înainte de Bacalaureat, Ministerul Educației face schimbări pe care le anulează, temporar, la nici 24 de ore de la anunțarea lor.

Miercuri seară, ministrul interimar al Educației, Rovana Plumb, a decis retragerea modelelor de subiecte pentru examene de pe site-ul instituției, deși ele abia fuseseră publicate.

Modelele de subiecte conțineau inclusiv teste grilă ce urmau să fie introduse la toate materiile de examen, după cum anunțase ieri dimineață la Europa FM, președintele Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare.

Numai că după publicarea modelelor, unii profesori au atras atenția că noua formă de examinare le-ar fi permis elevilor să obțină nota 5 rezolvând doar primul sibiect.

Joi, ministrul Rovana Plumb a explicat în exclusivitate la Europa FM, că mâine, vor avea consultări ample pe această temă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Rovana Plumb: “Vom avea la Ministerul Educației consultări cu Asociația Elevilor, cu Asociația Părinților și cu tot ce înseamnă cadre didactice, inclusiv sindicatele din învățământul preuniversitar. Aceasta a fost decizia mea, pentru că este normal și firesc să se cunoască opiniile tuturor în ceea ce privește educația copiilor noștri și să luăm decizii bine fundamentate.

Anca Grădinaru: De ce au fost urcate pe site modele de subiecte cu teste grilă dacă nu era deja hotărârea luată?

Rovana Plumb: Acest lucru se va regla în cursul zilei.”

Ministrul Interimar al Educației explică la Europa FM că o decizie finală va fi luată chiar mâine.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Rovana Plumb: După ce voi asculta punctele de vedere a tuturor actorilor importanți, voi lua o decizie și voi comunica care este punctul de vedere în baza concluziilor întâlnirii.

Anca Grădinaru: Veți face acest lucuru mâine, pentru că mai sunt doar câteva luni până la primele examene?

Rovana Plumb: Da, mâine vom ajunge la o concluzie în mod cert. ”

Anca Grădinaru a întrebat-o pe Rovana Plumb și dacă are în vedere și alte schimbări pentru anul școlar în curs.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Rovana Plumb: Deja am făcut o modificare care a fost discutată la nivelul Guvernului, astfel încât în acest an școlar să nu existe niciun fel de disponibilizare la nivelul cadrelor didactice. În sensul că s-a modificat un ordin de Ministru dat anterior care ar fi condus la această disponibilizare.

Anca Grădinaru: Nici personal auxiliar?

Rovana Plumb: Nici.”