Ministrul Educației le aminteștre profesorilor de recenta mărire a salariilor: „Boicotul nu este o soluție!”

„Boicotul nu este o soluție!”, parează Ministerul Educației intenția profesorilor din peste 1000 de școli care vor să amâne simularea pentru Evaluarea Națională, programată între 5 și 7 martie.

După anunțul sindicatelor, ministrul Valentin Popa îi avertizează pe liderii acestora că s-au angajat recent să nu declanșeze niciun conflict de muncă.

Ministerul le reamintește profesorilor că „tocmai au primit o creștere salarială de 20%, începând cu 1 martie 2018” și le cere „să nu îi afecteze pe elevi prin demersuri radicale”. „Facem un apel la cadrele didactice, care tocmai au primit o creștere salarială de 20%, începând cu 1 martie 2018, să nu îi afecteze pe elevi prin demersuri radicale. Aceștia se află în fața primei lor simulări de examen, iar impactul emoțional asupra lor este unul puternic”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

În privința cererii profesorilor de a-și renegocia poziția în ierarhia salarizării și de a li se accepta ieșirea la pensie mai devreme, fără a fi penalizați, Ministerul Educației susține că grila de salarizare a fost negociată anul trecut cu sindicatele, iar vâsrta de pensionare este în creștere în Uniunea Europeană, așadar nu poate fi redusă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS