Confidenţialitate

Ministrul Educației, la Europa FM: Lecțiile continuă în sistem online, tot semestrul 1 | AUDIO

De mâine, elevii revin din vacanța de iarnă și vor face din nou cursuri online.

Lecțiile vor fi în continuare în sistem online până la sfârșitul acestui semestru, adică până pe 29 ianuarie, a spus la Europa FM, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El este încrezător că școlile se vor putea redeschide din 8 februarie, când începe al doilea semestru, fie chiar și numai pentru o parte dintre elevi.

În perioada 30 ianuarie-7 februarie, elevii vor avea vacanța intersemestrială.

”Semestrul 1 se va încheia tot online. Eu sunt încrezător că vom putea deschide în data de 8 februarie. Nu excludem nici unul din scenarii, nici deschiderea școlilor în zone cu rată de infectare mai redusă, nici privilegierea grădinițelor și învățământului primar, nici a celor ce dau examen, elevi de clasa a 8-a și a 12-a, nici un scenariu nu va fi exclus. Principalul parametru în decizia de redeschidere a școlilor va fi creșterea cazurilor de infectare după vacanța de iarnă, îndeosebi Revelion. Sperăm ca aceste creșteri să nu fie semnificative”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Europa FM.

Semestrul al II-lea va începe pe 8 februarie și se va încheia pe 18 iunie, mai puțin pentru liceenii din anii terminali care vor finaliza cursurile pe 4 iunie.

Până atunci însă, elevii vor mai avea două vacanțe de primăvară: una de Paștele Catolic, între 2 și 11 aprilie și cealaltă de Paștele Ortodox, între 30 aprilie și 9 mai.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.