Confidenţialitate

Ministrul Educației: Există propunerea de creştere a pragului ratei de infectare până la care şcolile vor putea să rămână deschise

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că vineri, 20 august, vor fi discutate măsurile privind începerea anului şcolar, în cadrul unei întâlniri convocate de premier la Palatul Victoria. Acesta a precizat că există propunerea de creştere a pragului ratei de infectare până la care şcolile vor putea să rămână deschise.

“Am precizat că cel târziu în perioada 1-3 septembrie vom avea ordinul comun ministrul Educaţiei – ministrul Sănătăţii prin care, cu cel puţin 10 zile înainte de data de 13 septembrie, începerea şcolii, vom prezenta în detaliu toate măsurile pe care trebuie să le cunoască atât şcolile, cât şi părinţii şi elevii.

Am spus că rămâne în continuare opţiunea numărul 1 prezenţă fizică în data de 13 septembrie în toate şcolile din România. Mâine vom avea la guvern, începând cu ora 10.00, o discuţie convocată de către prim-ministrul României la care vor participa ministrul Sănătăţii şi ministrul Educaţiei, reprezentantul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, reprezentantul Comitetului Naţional pentru Vaccinare, reprezentantul INSP şi un reprezentant al Administraţiei Prezidenţiale. În această întâlnire vor fi discutate toate ipotezele de lucru”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Ministrul Educaţiei a precizat că există propuneri de “creştere a pragului ratei de infectare până la care şcolile deschise în data de 13 septembrie cu prezenţă fizică pentru toţi elevii vor putea să rămână deschise”.

“Până acum, ştiţi foarte bine, erau scenariile deja cunoscute, verde, galben, roşu, şcolile rămâneau integral deschise până când localitatea ajungea la pragul de 1 la mie rată de infectare. Există propunerea de ridicare a acestui nivel până la care şcolile rămân în totalitate deschise, sigur că da, cu respectarea tuturor regulilor de protecţie sanitară”, a spus Sorin Cîmpeanu.