Confidenţialitate

Ministrul Educației: Elevii de peste 12 ani ar putea merge la școală și la o rată de infectare de 6 la mie | AUDIO

Pregătiri și scenarii pentru începerea noului an școlar, în contextul pandemiei de coronavirus.
Autoritățile iau în calcul ca elevii de peste 12 ani și copiii de creşă şi de grădiniţă să poată merge la școală fizic și la o rată de infectare de peste 6 la mie. Condiția este ca localitatea respectivă să nu intre în carantină.
De exemplu, în București, acest lucru s-ar întâmpla la peste 800 de cazuri de infectări pe zi.
Declarația a fost făcută aseară de ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

”Școala nu ar trece integral în online. Este vorba de al doilea scenariu, este în curs de discuție și va fi finalizat acest proces în perioada 1-3 septembrie. Preșcolarii, creșă, grădiniță, să meargă în continuare  la școală cu prezență fizică, cei din clasele zero – șase să intre în online pentru că sunt copii cu vârsta sub 12 ani care nu se pot vaccina, iar peste clasa a 6-a, se discută posibilitatea de acces în școală cu prezență fizică, dar să nu fie localitatea în carantină.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După începerea noului an școlar, Ministerul Educației va distribui formulare prin care solicită acordul părinţilor privind vaccinarea copiilor de peste 12 ani.

În această toamnă vor putea fi organizate festivități de deschidere a noului an școlar, mai spune ministrul.

Sorin Cîmpeanu a explicat că singurele condiţii vor fi ca aceste ceremonii să aibă loc afară, să nu țină mai mult de o oră şi jumătate şi toată lumea să poarte masca de protecţie.