Confidenţialitate

Ministrul Educației: Din toamnă, copiii vor intra în clasa I doar dacă au terminat clasa pregătitoare

Schimbări în învățământul primar din această toamnă.

Elevii vor intra în clasa întâi doar dacă au terminat clasa pregătitoare, a declarat la Interviurile Europa FM, ministrul Educației, Adrian Curaj.

Până acum existau și excepții, iar unii copii puteau să ajungă în clasa întâi fără să urmeze și clasa zero:

”Adrian Curaj: La clasa întâi vor veni cei care au fost în clasa pregătitoare. Deci până acum au fost tot felul de excepții, am trăit prin excepții în ultimii patru ani.

Anca Grădinaru: Înscrierea în clasa întâi va fi condiționată de urmarea clasei zero. Adică nu va mai fi cum a fost până acum că un părinte își poate înscrie un copil direct în clasa întâi?

Adrian Curaj: De patru ani tot avem excepții.  Anul trecut au fost 2.500 plus excepții. Vom avea în vedere rezolvarea tuturor cazurilor în favoarea elevului”.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ministrul Educației a precizat la Europa FM că mâine va fi publicat și calendarul privind înscrierea copiilor la clasa pregătitoare.

Adrian Curaj spune că în perioada 29 februarie – 18 martie părinții vor putea opta pentru școlile la care să-și trimită copiii. Opțiunile vor putea fi făcute și pe internet:

”Așa doar punctând puțin – 22 februarie se vor afișa circumscripțiile școlare și planul de școlarizare propus. Și încă un punct: 29 februarie – 18 martie părinții vor putea face opțiuni și este important că ele vor putea fi făcute și online. Tot calendarul va fi disponibil pe site-ul ministerului. S-ar putea să fie și o supriză ca în aceasta seară să-l pună colegii mei pe site.”, a declarat ministrul Educației.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Interviul integral cu ministrul Educației, poate fi vizionat aici