Confidenţialitate

Ministrul Economiei explică în ce condiții pot intra românii în Grecia și cine scapă de carantină la întoarcere | AUDIO

De vineri, Grecia își deschide granițele pentru turiștii români. Ministrul Economiei Claudiu Năsui a stabilit cu ambasadoarea Greciei în România în ce condiții românii vor putea intra în Republica Elenă:

„Pentru intrarea în Grecia, e nevoie de un document care există și acum pe internet, de locație și de călătorie și pe care îl completează toată lumea foarte ușor. După care, aici avem o opțiune, între fie un test negativ PCR, care să demonstreze că nu suntem bolnavi de Covid, fie certificatul de vaccinare.”

Ministrul Economiei spune că zilele acestea se va discuta dacă este suficient certificatul de vaccinare pe care îl primim la centru sau dacă va fi nevoie de o traducere legalizată a acestuia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Claudiu Năsui a explicat ce categorii de turiști sunt excluse de la carantină la întoarcerea în România:

„Sunt două posibilități: fie țara în care merg ei, de exemplu Grecia, nu este pe lista CNSU și atunci se poate intra direct în România, fără carantină, fie, dacă este pe listă, avem două situații: fie turistul român arată că a fost vaccinat și prin vaccinat înseamnă că au trecut cel puțin 10 zile de la rapel și atunci nu există carantină, fie demonstrează că a fost bolnav de Covid în ultimele 90 de zile și au trecut cele 14 zile de boală și atunci, iarăși, poate intra în România fără carantină.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Economiei spune că urmează să stabilească în ce condiții vor putea traversa Bulgaria turiștii români care vor să ajungă în Grecia cu mașina. E neclar deocamdată și dacă cei care pleacă cu test PCR negativ vor trebui să stea în carantină, având în vedere că Bulgaria e în zona galbenă.