Confidenţialitate

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, despre noua schemă de ajutor pentru firmele afectate de criză | AUDIO

Noua schemă de ajutor pentru firmele afectate de criză: ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a explicat la EuropaFM care sunt modificarile aduse de guvernanți.

Toate firmele care au suferit pierderi ar urma să primească ajutor de la stat – este principalul obiectiv.

”Nu o să mergem pe faimosul principiu <Primul venit, primul servit> și nu o să mergem nici pe un criteriu de punctaj.  Toate firmele care solicită, care au suferit faza închiderilor pe care Statul le-a impus în baza pandemiei, solicită o sumă, vedem care este acea sumă, după care o raportăm la Bugetul pe care îl avem și toată lumea primește din ea în mod nediscriminatoriu. Toată lumea a fost închisă, nu doar cel care aplică cel mai repede sau nu doar cei care au un anumit punctaj”, a spus Claudiu Năsui.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, spune că sumele ce vor fi alocate companiilor rămân aceleaşi.

”Sumele rpmân aceleași, 20% din diferența de cifrele de afaceri din anii 2019 și anul 2020. Practic, dacă a picat cifra de afaceri pentru că unii s-au reinventat, au făcut mai mult livrări, cei care au suferit din cauza închiderilor, măsura aceasta vine ca o despăgubire pentru ei”, precizează Ministrul Economiei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Modificările sunt deja publicate în Monitorul official. Serviciul de Telecomunicații Speciale  trebuie să definitiveze platforma informatică pentru înscrierea la schema de ajutor – şi, în cel mult o lună, ar trebui să fie funcţională, spune ministrul economiei, Claudiu Năsui.