Confidenţialitate

Ministrul Economiei: Academia Tehnică Militară este aproape de a finaliza un prototip de ventilator pentru spitale | AUDIO

În actuala criză sanitară generată de răspândirea rapidă a cazurilor de nou coronavirus, salvarea pacienților în stare gravă va depinde de numărul de ventilatoare din spitale.

Astfel de aparate pot ține în viață bolnavi cu deficiențe respiratorii majore.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, spune – la Europa FM – că Academia Tehnică Militară este aproape de a finaliza un prototip de ventilator.

Totodată, la Timișoara, experții lucrează la un proiect similar alături de producătorul de componente auto Continental.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Companiile sunt de acord să sprijine autorităţile în acest sens, dar nu ştiu dacă să producă ventilatoare sau să producă componente pentru ventilatoare pe acele imprimante 3D, aşa cum s-a făcut în Spania şi în Franţa”, a declarat Adrian Sandu, secretar general al Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

Industria auto din România generază 14% din PIB, adică aproximativ 30 de miliarde de euro şi are 200.000 de angajaţi.

Din cauza crizei, companii precum Dacia, Ford sau Pirelli şi-au trimis angajaţii în şomaj tehnic.

În această perioadă dificilă, suntem solidari cu medicii și asistentele aflați în prima linie de luptă cu noul coronavirus. La adresa solidaritate@europafm.ro, așteptăm mesajele acestora. Credem că ei sunt primii care trebuie sprijiniți pentru a ne putea ajuta la rândul lor.