Confidenţialitate

Ministrul Drulă: Tarom va rămâne cu trei sferturi din flota actuală

Ministrul Transporturilor a anunțat, luni seara, că se lucrează la un plan de restructurare a operatorului aerian Tarom, care presupune uniformizarea flotei și reduceri de personal.

„Tarom a primit un ajutor de salvare anul trecut. Acel ajutor ar trebui fie retunat, n-are de unde să returneze, ar însemna falimentul companiei, fie transformat într-un ajutor de restructurare. Se lucrează intens la un plan de restructurare, în scris, dar și în faptă. Planul implică uniformizarea flotei, va rămâne cu o flotă un pic mai mică, cam trei sferturi din dimensiunea actuală, reducerea personalului”, a spus Cătălin Drulă la Digi24.

Potrivit ministrului, se vor vinde avioanele vechi și vor fi cumpărate aeronave noi.

„Există o comandă făcută acum doi ani, de cinci Boeing 737 Max și acest plan eficientizeză partea de costuri prin reducere de personal. Știtți că Tarom avea o dimensiune ca număr de personal cam dublă față de o companie de mărime similară, deja au plecat voluntar vreo 300-400 de oameni, sunt în evaluări finale ceilalți”, a adăugat Cătălin Drulă.

Șeful Transporturilor a precizat că planul de restructurare trebuie aprobat de Comisia Europeană.

„Acest ajutor de restructurare trebuie aprobat de CE, acesta va fi un pas mare, pe care dacă îl trecem, cu management profesionist și cu o structură corectă, se poate face o companie eficientă. În acest plan ar trebui să revină pe profitabilitate în 2024-2025”, a conchis Cătălin Drulă.