Ministrul de Interne nu confirmă posibila răpire a unor pakistanezi în România

Ministrul de Interne, Carmen Dan, nu confirmă informația publicată de jurnaliștii de la Express Tribune, potrivit căreia 15 migranți pakistanezi care mergeau spre Germania ar fi fost răpiți în România.

”În acest moment, autoritățile române nu au nicio informație în acest sens”, a declarat Carmen Dan pentru Europa FM.

Jurnaliştii de la Express Tribune au scris că 15 imigranţi de origine pakistaneză erau în drum spre Germania, atunci când ar fi fost răpiţi pentru răscumpărare în România.

Potrivit publicației, imigranţii pakistanezi ar fi torturaţi şi înfometaţi de răpitorii din România.

Printre cei răpiți s-ar număra Sham Shir Ali, Rehmat Ali, Guhar Alam, Hilla Ahmed, Irfan şi Barkat Ali din regiunea Swat.

”Erau în drum spre Uniunea Europeană după ce au plecat din Turcia, atunci când au fost răpiţi de nişte bărbaţi din România”, a declarat sora unui imigrant răpit, scrie Express Tribune .

Răpitorii ar cere 10.000 de euro pentru eliberarea fiecărui cetăţean.

”Le cerem organizaţiilor pentru drepturile omului şi guvernului pakistanez să se implice pentru asigurarea eliberării acestora”, a adăugat sora imigrantului care a precizat că nu deține suma de bani solicitată de răpitori.

Potrivit News.ro, o altă femeie a declarat că fiul său i-ar fi plătit pe traficanţi pentru a-l duce din Turcia în Uniunea Europeană. Însă, imigranții ar fi fost abandonați de traficanți, iar apoi ar fi fost răpiți de bărbaţi înarmaţi din România.

Răpitorii le-ar fi trimis familiilor un videoclip în care imigranţi răpiţi par torturaţi şi înfometaţi.

În ianuarie, autorităţile turce au salvat şase imigranţi pakistanezi răpiţi pentru răscumpărare de către traficanţii de carne vie din Istanbul.

În martie, alţi trei pakistanezi au fost eliberaţi de către răpitorii turci, după 23 de zile petrecute în captivitate. În ambele cazuri, imigranţii pakistanezi au fost torturaţi de către răpitori.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS