Confidenţialitate

Ministrul de Interne: În weekend au fost date amenzi de aproape 50.000 de lei | AUDIO

42 de sancțiuni după protestele din acest weekend din capitală, în valoare de aproape 50 de mii de lei.

Anunțul l-a făcut în urmă cu scurt timp ministrul de Interne, Lucian Bode. Printre cei amendați sunt și organizatorii protestului, la care au participat aproximativ 15 mii de persoane.

Ministrul de Interne mai spune că 8 persoane au fost duse la secția de poliție după ce au aruncat cu obiecte în jandarmi.

Lucian Bode a remarcat că majoritatea protestatarilor au fost pașnici.

”Nu pot să mulțumesc unor oameni care nu respectă legea. Însă, în același timp, am văzut în București 15.000 de oameni care au ales să protesteze pașnic, în condițiile în care aveam informații că în interiorul acestor 15.000 de protestatari se află grupuri care îndemnau la acte de violență. Deci, cel puțin din acest punct de vedere, este de apreciat faptul că protestatarii nu au recurs la acte de violență”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alți 3 mii de oameni au ieșit în stradă în 19 județe din țară.

Ministrul Lucian Bode mai spune că în weekend au fost făcute verificări în toată țara privind modul în care sunt respectate.

”Structurile noastre au verificat, la sfârșitul săptămânii trecute 20.000 de cetățeni și peste 7.000 de operatori economici, au aplicat 4.400 de sancțiuni și au întocmit 14 dosare penale”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.