Confidenţialitate

Ministrul de Interne: Echipajul elicopterului a constatat o defecțiune tehnică | AUDIO

Parchetul Militar a deschis o anchetă în cazul elicopterului care a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle din București. Iar ambasada anunță că lucrează pentru a rezolva situația.

Aeronava, tip Black Hawk, efectua un zbor de antrenament deasupra Capitalei într-un grup de șase elicoptere.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, spune că echipajul elicopterului a constatat o defecțiune tehnică și pierderea altitudinii.

”Elicopterul aparține forțelor armate americane. În momentul în care au sesizat acea problemă tehnică au observat că pierd din altitudine și au hotărât să aterizeze forțat într-un loc pe care ei l-au considerat sigur. Sunt doar pierderi materiale. La aterizare a atins doi stâlpi care au căzut peste mașinile care erau în acel moment în piață, sunt câteva mașini avariate, nu sunt victime.”

De altfel, la ora 10.15 minute, piloții au anunțat la 112 că au probleme.

Traficul este în continuare restricționat.

”Se dirijează circulația în Piața Charles de Gaulle astfel încât după ce se fac toate procedurile tehnice acest elicopter să fie ridicat și transportat la baza aeriană. Este o anchetă în derulare.”

Ambasada Statelor Unite la București transmite că lucrează alături de români ca să rezolve situația și că va da informații actualizate pe măsură ce le are.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Florentina Mihăiță

Foto: INQUAM/Octav Ganea