Confidenţialitate

Ministrul de Interne, despre polițistul prins la petrecere: Toleranță zero față de nerespectarea legii

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a reacționat într-o postare pe pagina sa de Facebook la scandalul iscat de prezența unui șef din Poliția Capitalei la o petrecere organizată la Hanul lui Manuc, din Centrul Vechi. Bode a scris că are toleranță zero față de nerespectarea legii, referindu-se la adjunctul Poliției Capitalei, care ar fi fost surprins la o petrecere într-un restaurant din Centrul Vechi al Bucureștiului, deși acest lucru era interzis din cauza COVID-19.

„Referitor la evenimentul care a avut loc vineri seară, când polițiști din cadrul Poliției Capitalei au identificat în interiorul unui restaurant din Centrul Vechi al Bucureștiului 27 de persoane, printre care se afla și un ofițer de poliție cu funcție de conducere din cadrul Direcției Generale de Poliției a Municipiului București, doresc să fac câteva scurte precizări. De aproximativ 1 an ne confruntăm cu pandemia provocată de noul coronavirus. Respectarea măsurilor care au fost luate la nivel național, pentru a preveni răspândirea acestui virus, trebuie să fie o prioritate pentru noi toți. Doar așa putem reveni la o viață socială normală pe care ne-o dorim”, a scris, pe Facebook, ministrul de Interne, Lucian Bode.

Ministrul le-a mulțumit oamenilor pentru că au înțeles să respecte regulile, dar și polițiștilor, jandarmilor, polițiștilor de frontieră și pompierilor care sunt în prima linie și care dau dovadă de profesionalism. Apoi face referire la polițistul găsit la petrecere.

„Din informațiile pe care le dețin în acest moment, în cazul menționat, s-a dispus deja declanșarea cercetării prealabile față de ofițerul respectiv, pentru a se stabili existența sau inexistența unei abateri disciplinare și a vinovăției sale, sub aspectul încălcării îndatoririlor care revin profesiei de polițist, prevăzute de Legea nr. 360/2002, având în vedere că acesta este și desemnat, la nivelul Poliției Capitalei, să coordoneze activitățile specifice de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19”, spune ministrul de Interne.