Ministrul de interne, Carmen Dan: Vom întări măsurile de securitate la concerte

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat miercuri, la Parlament, că MAI a dispus întotdeauna măsuri de ordine publică, fiind vorba atât de schimbul de informaţii, cât şi de o prezenţă mai mare în stradă a Poliţiei Române şi a Jandarmeriei, ea precizând că vor fi întărite măsurile de securitate la concerte.

„În ceea ce priveşte riscul privind terorismul, nu este Ministerul Afacerilor Interne titularul acestor responsabilităţi. Dar în planul dispunerii măsurilor de ordine publice, noi ne-am luat, ca de fiecare dată, aceste măsuri şi, bineînţeles, că în contextul acestor măsuri vorbim şi de schimbul de informaţii, dar si de o altă componentă pe care şi dumneavoastră o vedeţi – o mai mare prezenţă atât în spaţiile publice în care sunt de regulă multe persoane, dar şi mijloacele de transport. Poliţia Română este ajutată în aceste situaţii de Jandarmerie, pe care îmi doresc să o vedeţi şi dumneavoastră mai vizibilă”, a afirmat Carmen Dan.

Întrebată dacă şi la concerte vor fi întărite măsurile de securitate, Carmen Dan a răspuns afirmativ. „Bineînţeles. Ori de câte ori există organizat un eveniment care presupune participarea unui public numeros, noi suplimentăm numărul de poliţişti şi de jandarmi care intră în dispozitiv”, a completat ministrul de Interne.

Un număr de 22 de persoane şi-au pierdut luni viaţa, inclusiv minori, în vreme ce alte 59 de persoane au fost rănite, după ce un atacator sinucigaş născut din refugiaţi libieni şi-a detonat centura cu explozibili după încheierea unui concert la Manchester, în Marea Britanie.

Marea Britanie a ridicat gradul ameninţării de securitate la nivelul critic, ceea ce înseamnă că un atac este acum iminent, a anunţat marţi seară premierul Theresa May.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS