Confidenţialitate

Ministrul de Interne anunță în ce condiții Poliția și Jandarmeria vor avea prezență sporită în teren, de Paște | AUDIO

Pregătiri pentru Paștele ortodox și pentru mini-vacanța de 1 mai: ministrul de Interne anunță că Poliția și Jandarmeria vor avea o prezență sporită în teren.

Anul acesta, prima zi a Paștelui ortodox  este sărbătorită la 2 mai. Autoritățile se așteaptă la o prezenţă numeroasă pe litoral, având în vedere că mii de persoane aleg, în mod tradițional, să petreacă de 1 mai la malul mării.

Dacă în județul Constanța incidența cazurilor Covid se va menține peste 4, în weekendul respectiv magazinele se vor închide la ora 18.00 iar circulația se va opri la ora 20.00.

Drept umare, turiștii nu se vor putea deplasa după această oră. Doar în noaptea de 1 spre 2 mai, restricțiile ar putea fi relaxate pentru credicioșii ortodocși care vor merge la Înviere.

Este posibil ca și în acea noapte să se aplice regula respectată la Paștele catolic, adică circulația să fie permisă până la 2 noaptea. Ministrul de Interne, Lucian Bode, după o vizită la Constanța:

„Intervalul 20.00-2.00 asigurăm în condiții de securitate și de securitate maximă a celor care doresc să participe la sfânta slujbă de Înviere: deplasarea la biserică, participarea la slujba de Înviere, respectiv deplasarea spre casă. Acestea sunt misiunile în care va fi implicată Poliția Română, Jandarmeria Română și nu altele.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul de Interne a precizat că, în şedinţa de guvern de miercuri, va fi aprobat memorandumul propus de premier prin care se înființează un comitet interministerial pentru reluarea activităților economice de la 1 iunie, în etape.

Dar, spune Lucian Bode, nu vom putea reveni la normal dacă în perioada următoare nu respectăm restricțiile.

  • Ani Sandu