Confidenţialitate

Ministrul Culturii vrea să repună în funcție vechea conducere de la Operă, dar unii angajați se opun

Răsturnare de situație la Opera Națională.

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a scris pe pagina sa de Facebook,  că după mai multe zile de discuții, s-a ajuns în sfârșit, la o soluție acceptată de toată lumea.

Ministrul nu a explicat care este soluția găsită dar a anunțat că se va întâlni astăzi la Operă cu angajații instituției.

Surse din cadrul Operei Naționale au declarat pentru Europa FM că ministrul l-ar putea repune în funcția de director general interimar pe George Călin, iar coregraful danez Johan Kobborg va primi o funcție care să-i permită să coordoneze Baletul.

Potrivit ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, soluția găsită în privința noii conducere a Operei Naționale  este agreată de toate părțile implicate.

Potrivit mai multor surse, ministrul a ales să-i îndepărteze din funcțiile de director general interimar și de director adjunct pe Vlad Conta și pe Tiberiu Soare, pe care tot el îi numise la începutul lunii.

Soprana Irina Iordachescu spune însă că cei doi nu vor să plece, iar aproape 200 de angajați se pregătesc de protest.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Soprana Irina Iordăchescu spune că angajații nemulțumiți nu-l vor înapoi nici pe celebrul coregraf danez Johan Kobborg pe care ministrul Culturii vrea să-l păstreze la Operă ca director al Baletului.

După ce Tiberiu Soare l-a îndepărtat de la conducerea instituției, acum două săptămâni, Kobborg a fost lăudat pentru munca de la Operă de toată presa străină, inclusiv de ziare precum New York Times. De asemenea, balerina Alina Cojocaru și alți dansatori străini au anunțat că nu vor mai urca pe scena Operei, dacă Johan Kobborg nu va conduce Corpul de balet.

Johan Kobborg a scris aseară, pe pagina sa de facebook că va reveni la Opera Națională și se va concentra pe  reconstrucţie şi pe repararea ”răului deja făcut”.