Ministrul Culturii, la Ateneul Român: Poporul român este ”receptiv la modelele și la bunele practice”

După ce în urmă cu o seară Daniel Breaz, ministrul culturii, a făcut mai multe greșeli într-o intervenție televizată, azi acesta a gafat de mai multe ori în timpul unui discurs ținut la Ateneul Român, cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

Chiar din debutul discursului său, demnitarul s-a lovit de aceeași dificultate avută cu o zi în urmă, renunțând la prepoziţia „pe” din acuzativul cu prepoziţie „pe care”.

„Ceea ce spunea, în introducerea care a făcut-o domnul președinte al Academiei”, și-a început Daniel Breaz discursul.

Despre poporul român, ministrul a spus că ”este prin excelență deschis spre dialog și schimb de valori artistice, dar și receptiv la modelele și la bunele practice (sic!) ale celorlalți”.

”Atâta vreme cât Europa și o întreagă lume ne admiră și ne respectă identitatea culturală, personalitățile și operele de artă, socotindu-le repere universale, suntem datori să ne promovăm din interior și cu reală vocație valorile culturale ca brand de țară. Căci cultura va fi, întotdeauna, nucleul identitar al oricărui popor. Cultura română are această demnitate fundamentală, construită peste generații și neștirbită în nicio epocă istorică, oricât de vitregă ar fi fost aceasta.

Românii cred în cultura lor și își respectă spiritualitatea, istoria, limba națională, tradițiile autohtone, tipul de mentalitate, diversitatea etnică, valorile etice și estetice. Românii știu că propria lor cultură este cartea lor de vizită valabilă în orice timp și spațiu și că se cuvine să fim noi înșine ambasadorii ei, pretutindeni în lume”, a ținut să sublinieze Ministrul Culturii și Identității Naționale cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

Daniel Breaz este profesor-doctor la Universitatea “1 Decembrie 1918”, al cărei rector a fost.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS