Confidenţialitate

Ministrul Culturii: Am găsit un spaţiu pentru Muzeul Naţional ”Constantin Brâncuşi”

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Ionuţ Vulpescu, a vizitat joi, la Târgu-Jiu, mai multe spaţii care ar putea găzdui viitorul Muzeul Naţional ”Constantin Brâncuşi” şi va anunţa în curând detaliile legate de locul în care acesta va funcţiona, se arată într-un comunicat de presă.

La 60 de ani de la moartea lui Constantin Brâncuşi, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale a participat la evenimentele organizate la Târgu Jiu cu această ocazie.

Ionuţ Vulpescu a discutat cu reprezentanţii autorităţilor locale despre Muzeul Naţional ”Constantin Brâncuşi”, înfiinţat prin Legea nr. 199/2015. În acest sens, a vizionat mai multe spaţii care ar putea găzdui muzeul dedicat marelui sculptor şi urmează ca în scurt timp să anunţe ce decizie a fost luată.

”Am identificat un spaţiu, ce are legătură cu viaţa şi opera marelui sculptor, iar în scurt timp voi da mai multe detalii cu privire la decizia luată”, a afirmat ministrul Ionuţ Vulpescu, în cadrul alocuţiunii pe care a susţinut-o la Universitatea ”Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu.

”S-au scurs 60 de ani de nemurire a lui Constantin Brâncuşi. Aproape o viaţă de om. Şi, dacă ne gândim la asta, receptarea operei lui a variat de la atitudini infantile, apoi adolescentine, până la maturitatea de azi, deşi niciodată nu suntem pregătiţi pentru excesele care însoţesc, de obicei, opera unei personalităţi artistice de talia şi de geniul său. Relaţia operei sale cu un public în veşnică schimbare este poate mai importantă acum. Şi depinde de felul în care noi, cei de acum, ştim s-o punem în valoare, s-o păstrăm şi s-o facem accesibilă tuturor iubitorilor de frumos”, a mai spus ministrul Culturii.