Confidenţialitate

Ministrul Cîmpeanu: Elevii care nu sunt în ani terminali de școală ar putea reveni în bănci din aprilie | AUDIO

Din aprilie, și elevii care nu sunt în ani terminali ar putea reveni în clase, dar numai dacă situația epidemiologică va permite acest lucru – spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

El a fost întrebat de jurnaliști ce șanse sunt pentru revenirea tuturor elevilor la școală, în contextul în care din aprilie, va începe a treia etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID, destinată populației generale:

Șansele sunt exact acelea condiționate de evoluția epidemiologică. Șansele ca elevii de clasele 5, 6, 7, 9, 10, 11 să revină în școli cu prezență fizică sunt exact acelea pe care ni le creăm fiecare dintre noi în parte și împreună. Adică, respectarea regulilor care pot și trebuie să prevină transmiterea acestui virus.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Recuperarea orelor pierdute în acest an școlar de cei care au avut acces la tablete sau internet trebuie să înceapă cât mai repede – spune minstrul Educației.

Sorin Cîmpeanu afirmă că, în prezent, se lucrează la metodologia necesară pentru desfășurarea acestor ore:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Au fost sau nu prevăzuți în buget bani pentru bursele școlare ale elevilor? Ministrul Educației e convins că da, însă spune că premierul va fi cel care va prezenta aceste date. Sorin Cîmpeanu a precizat că a cerut o sumă dublă față de anul trecut pentru bursele elevilor.

Premierul va fi cel care va anunța structura și situația Bugetului. De la bun început, am avut solicitarea de cuprindere a burselor în cuantum de 530 de milioane de lei. (…)

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.