Ministrul Carmen Dan, despre scandalul Boureanu: Poliţistul a reacţionat după ce a fost lovit

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, marţi, în legătură cu incidentul din trafic în care a fost implicat Cristian Boureanu, că poliţistul a reacţionat după ce a fost lovit de către fostul parlamentar, iar măsura reţinerii acestuia nu a fost întâmplătoare.

Am observat că cel care a iniţiat agresiunea a fost domnul Boureanu, nu poliţistului. Poliţistul a reacţionat după ce a fost lovit. Dacă a procedat corect sau nu, sunt sigură că vor stabili anchetatorii. Pe de altă parte, sunt sigură că procurorul o să ia decizii înţelepte, iar măsura reţinerii nu a fost, din punctul meu de vedere, deloc o măsură întâmplătoare. Poliţistul este în stradă să aplice legea, nu să fie lovit, agresat”, a declarat ministrul de Interne.

Întrebată dacă, în opinia sa, se impune o măsură disciplinară împotriva poliţistului care l-a ameninţat pe Boureanu cu dosar penal, Carmen Dan a răspuns: ”Poliţistul a încercat să aibă un dialog cu domnul Boureanu. Aşa cum s-a constatat, nu a fost posibil şi domnul Boureanu a ales să lovească poliţistul. Poliţistul a reacţionat după ce a fost lovit. Este important să reţinem lucrul acesta. Sunt sigură că se va urmări cu atenţie dacă s-a respectat regulamentul, procedura”.

Ea a mai spus că, în calitate de ministru de Interne, îi va apăra de fiecare dată pe angajaţii ministerului care sunt pe stradă şi la locul de muncă şi fac un serviciu pentru cetăţean şi asigură în felul acesta gradul de siguranţă al cetăţeanului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS