Ministrul Bodog: Susţin iniţiativa de a transmite asiguraţilor o informare anuală privind decontul serviciilor de sănătate

Ministrul Sănătăţii a anunţat, joi seară, că susţine iniţiativa de a transmite o informare anuală referitoare la decontul serviciilor de sănătate către toţi cetăţenii care contribuie la bugetul asigurărilor de sănătate.

„În calitate de ministru şi de parlamentar, susţin iniţiativa de a transmite o informare anuală referitoare la decontul serviciilor de sănătate către toţi cetăţenii care contribuie la bugetul asigurărilor de sănătate. Consider că este normal ca toţi cei care susţin, prin banii lor, contribuţiile de sănătate să ştie cum au fost cheltuiţi banii publici şi care au fost serviciile sanitar de care au beneficiat, conform raportărilor din sistem”, a scris Florian Bodog pe pagina de Facebook a ministerului.

Potrivit lui, nu doar s-ar transparentiza procesul deconturilor, ci s-ar institui un filtru suplimentar de control asupra modului în care sunt cheltuie fondurile din sistem.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS