Confidenţialitate

Ministrul Bode, despre polițiștii șpăgari de la Sibiu: Ne facem curăţenie în propria ogradă

Ministrul Afacerilor Interne a calificat drept “curăţenie în propria ogradă” cazul de la Sibiu, unde 25 de poliţişti sunt anchetaţi pentru corupţie.

“Noi, MAI, ne facem curăţenie în propria ogradă. Am spus de la început că sistemul imunitar al MAI trebuie să fie unul funcţional şi ceea ce vedem astăzi, rezultatul acţiunii Parchetului împreună cu Direcţia Generală Anticorupţie, structură a MAI, că s-a realizat la Sibiu, cu cele 17 mandate de percheziţie, 33 de mandate de aducere, pentru cei 25 de poliţişti de la Poliţia Rutieră, nu este altceva decât intenţia noastră de a curăţa pădurea de uscături”, a afirmat Lucian Bode, miercuri seara, la Antena3.

Ministrul a adăugat că nu este tolerată nicio abatere de la regulamentul Poliţiei Române.

“Suntem 129.000 de angajaţi în toate structurile MAI, sunt aproximativ 49.000 de poliţişti, evident că sunt şi astfel de situaţii şi aşa cum am procedat la Secţia 16, spre exemplu, unde tot la solicitarea noastră s-a demarat procedura (…), la fel cum s-a întâmplat la Suceava, la celebrul caz de corupţie de la Serviciul de permise, la fel şi aici, acest caz a fost documentat foarte mult timp şi sigur, rămânând la prezumţia de nevinovăţie, astăzi au fost aduşi în faţa instanţei, unii cu propunerea de reţinere, alţii cu cea de arestare. Nu tolerăm nicio abatere de la regulamentul Poliţiei Române. Dacă noi nu suntem un exemplu în societate şi vrem în permanenţă, aşa cum e normal, să transmitem siguranţă şi încredere, va fi greu să demonstrăm acest lucru când avem astfel de elemente”, a precizat Lucian Bode.

Potrivit lui, prin astfel de acţiuni “Poliţia Română va avea, în final, de câştigat”.

Miercuri, au fost efectuate 17 percheziţii domiciliare în acest dosar.

25 de polițiști sibieni sunt bănuiți că, în ultimi ani, au luat mită cu regularitate de la șoferi contraveninenți. Șpăgile, cu valori curprinse între 50 sau 500 de lei, erau mascate în sponsorizări ale echipei de fotbal a IPJ Sibiiu. Potrivit procurorilor, unii polițiști se mulțumeau cu mese gratuite la restaurant.