Confidenţialitate

Ministrul Bode cere anchetă după ce un bărbat din Sibiu a furat o mașină a poliției. „Dacă nu ar fi de plâns, am râde” | AUDIO

Ministrul de Interne cere anchetă după ce un sibian băut a furat o mașină a poliției și s-a plimbat nestingherit prin oraș până când un martor a sunat la numărul de urgență 112.

Lucian Bode cataloghează situația drept amuzantă:

„Situație hilară, care am văzut și eu dimineață, nefericită, dacă nu ar fi de plâns am râde. Respectivul cetățean, în stare de ebrietate, începe să se creadă polițist, oprește participanți la trafic să le ceară documentele. Este o situație neplăcută pentru poliția din Sibiu, trebuie să recunoaștem acest lucru. Cum s-a ajuns aici nu am cum să vă spun, numai după ce voi vedea rezultatele unei anchete.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mult mai drastic a fost premierul Nicolae Ciucă. Acesta susține că polițiștii care au permis ca acest incident să aibă loc trebuie să plătească:

„Toți cei care se fac responsabili pentru astfel de evenimente hilare cum le-a denumit domnul ministru Bode trebuie să răspundă și înseamnă că în îndeplinirea atribuțiilor funcționale au probleme și nu trebuie să avem astfel de evenimente în interiorul instituțiilor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Bărbatul de 23 de ani fusese dus la audieri pentru că a fost prins la volan cu o alcoolemie de 0,8 la mie. A furat mașina poliției, cu care s-a plimbat câteva ore prin oraș, din curtea Biroului Rutier Sibiu.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin