Doina Pană demisioneză de la şefia Ministerului Apelor şi Pădurilor, invocând motive de sănătate

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Doina Pană, i-a prezentat miercuri demisia premierului Mihai Tudose.

Social-democrata invocă motive de sănătate pentru această decizie.

Informația a fost făcută publică de reprezentanții Ministerului Apelor și Pădurilor, într-un comunicat.

„Vă aducem la cunoştinţă faptul că astăzi, 3 ianuarie 2018, doamna Adriana Doina Pană i-a înaintat prim-ministrului României, domnul Mihai Tudose, demisia din funcţia de ministru al Apelor şi Pădurilor, pe motiv de sănătate.”  

„Prin acţiunile întreprinse şi măsurile concrete luate în domeniul Păduri în cele două mandate ale mele de ministru al Apelor şi Pădurilor (martie 2014 – decembrie 2014 şi 30 iunie 2017 – 3 ianuarie 2018), precum şi prin activitatea mea susţinută în Parlamentul României, consider că mi-am îndeplinit misiunea: scăderea drastică a tăierilor ilegale de arbori din pădurile României. Datorită Radarului Pădurilor şi a sistemului 112 pentru transportul de lemn, instrument pe care l-am implementat în 2014 şi a măsurilor legislative la care am fost co-iniţiator, un nou Cod Silvic şi o nouă Lege a contravenţiilor silvice, de la 8,8 milioane mc/an lemn tăiat ilegal (conform raportului Curţii de Conturi a României din anul 2014), s-a ajuns la circa 0,4 milioane mc/an”, menţionează ministrul demisionar, în concluziile de la finalul raportului său de activitate.

Tot datorită Radarului Pădurilor, precizează Doina Pană, care nu permite achiziţia de lemn tăiat ilegal, s-a ajuns la situaţia că România a devenit din exportator de buştean, importator de buştean. Astfel, România exportă anual circa 0,3 milioane metri cubi şi importă peste două milioane metri cubi.

În domeniul apelor, printre altele, a fost începută cea de-a doua etapă a proiectului de reconstrucţie a plajelor.

Premierul Mihai Tudose ar urma să transmită săptămâna viitoare preşedintelui Klaus Iohannis propunerea pentru conducerea Ministerului Apelor şi Pădurilor, au declarat surse guvernamentale pentru Agerpres.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS