Confidenţialitate

Ministrul Alexandru: Vrem să susținem un procent din costul salarial al angajaților reîntorși din șomaj tehnic | AUDIO

Plata șomajului tehnic va continua și după data de 1 iunie, în special pentru angajații din domeniile unde se mențin restricțiile.

Până acum, statul a făcut plăți de peste 2 miliarde de lei pentru 1,5 milioane de persoane aflate în șomaj tehnic, spune ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

“Suntem preocupați și asta se va vedea în reglementările din perioada următoare, pentru a sprijini activitatea sezonieră în HORECA, în agricultură. Vom veni cu sprijin pentru angajatori și angajați, pentru a fi încurajați să-și desfășoare activitățile în aceste domenii.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Companiile care angajează șomeri vor primi subvenții de la stat, iar guvernul va acoperi și o parte din salariul angajaților care revin din șomaj tehnic, a amintit ministrul Violeta Alexandru.

“Pentru beneficiarii șomajului tehnic care doresc să revină în activitate, vom avea o măsură de sprijin imediată, pentru susținerea unui procent din costul salarial al angajaților. Cel mai probabil, procentul va fi de 41%. Se va acorda un sprijin prompt și angajatorilor. Vor fi încurajați prin subvenții să ia în considerare reactivarea acestor persoane”, mai spune ministrul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.