Confidenţialitate

Ministrul Alexandru Rafila: Legea malpraxisului trebuie modificată și adaptată. Trebuie să existe un sistem de asigurări care să permită despăgubiri | AUDIO

Legea malpraxisului ar putea fi modificată. În guvern s-au făcut primele demersuri în acest sens – a fost înființat un grup de lucru care să scrie un nou act normativ. Un sistem de asigurări pe care medicii să le încheie astfel încât pacienții să poată primi despăgubiri este soluția înaintată de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Trebuie să existe, totuși, și un sistem de asigurări pe care îl încheie personalul medical”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Ea trebuie modificată și trebuie adaptată. Există două elemente aici. Una, care se referă, sigur, la protejarea personalului medical, nu numai a medicilor, pentru că și asistenții medicali trebuie să beneficieze de acest lucru, dar trebuie să existe, totuși, și un sistem de asigurări pe care îl încheie personalul medical, care, pe de o parte să permită aceste despăgubiri la care faceți dumneavoastră referire, dar nici nu trebuie să fie împovărătoare. Am invitat Colegiul Medicilor, am invitat Ordinul Asistenților Medicali”, a precizat ministrul Alexandru Rafila.

A fost dezbătut public un poiect de lege propus de Colegiul Medicilor, însă acesta ar fi făcut foarte dificilă practicarea profesiei.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Era un sistem în cascadă și care ar fi împovărat foarte mult medicii”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„A circulat un proiect făcut de Colegiul Medicilor, care, din păcate, ar fi făcut foarte dificilă practicarea profesiei, pentru că primele de asigurare care erau propuse acolo n-aveau niciun fel de limită și puteau să ducă la imposibilitatea obținerii dreptului de liberă practică dacă nu plăteai o sumă mare. De exemplu, 1000 de euro pe lună să plătească un medic mie mi se pare foarte mult. Era un sistem în cascadă și care ar fi împovărat foarte mult medicii”, a mai spus ministrul Sănătății.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Citește și: Ministrul Sănătății, reacție în cazul fetiței internate după ce mama sa a stropit cu soluție anti-purici: „Informarea, educația sunt răspunsul corect” / „Școala trebuie să rezolve lucrurile acestea” | AUDIO