Confidenţialitate

Ministrul Sănătății, reacție în cazul fetiței internate după ce mama sa a stropit cu soluție anti-purici: „Informarea, educația sunt răspunsul corect” / „Școala trebuie să rezolve lucrurile acestea” | AUDIO

Ministrul Sănătății – Alexandru Rafila –  reacționează în cazul fetiței în vârstă de 10 ani, care a ajuns la spital după ce mama ei a stropit în locuință și pe hainele copiilor cu soluție anti-purici. Fata este din localitatea Sadova Nouă din Caraș Severin și în prezent este internată la terapie intensivă. Părinții trebuie să fie mai bine informați și este nevoie de campanii de educare pentru evitarea acestor incidente, precizează Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Noi ca medici putem să încercăm să ne educăm pacienții în domeniul prevenției, dar școala trebuie să rezolve lucrurile acestea”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Informarea, educația sunt răspunsul corect. Oamenii care nu sunt informați, nu sunt educați, se expun pe ei sau își expun copiii la riscuri foarte mari. Lucrul acesta nu putem să-l facem decât împreună. Noi toți, dumneavoastră ca și mass-media, noi, sigur, noi ca medici putem să încercăm să ne educăm pacienții în domeniul prevenției, în domeniul sănătății, dar școala trebuie să rezolve lucrurile acestea. Pentru că, în mod evident, oamenii fac lucrul acesta din neștiință sau din neglijență. Putem să facem campanii de informare, dacă vreți, apropo de expunerea la toxice”, a explicat ministrul Alexandru Rafila.

Amintim, fetița, în vârstă de 10 ani, a fost preluată miercuri seară, 22 mai, de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță și transportată de urgență la cel mai apropiat spital, după ce mama sa a găsit-o pe minoră inconștientă în locuința lor.

În urma verificărilor efectuate de polițiști de la Poliția Municipiului Caransebeș s-a întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș, în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanțelor în care s-a produs evenimentul și dispunerii măsurilor legale, ce se impun.

De asemenea, au fost informați reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, pentru a dispune verificări și măsuri conform competențelor legale.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Cetățean bulgar, prins cu 40 de kilograme de droguri la vama Calafat. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile | AUDIO