Ministrul Agriculturii revine pe subiectul cormoranilor cu o înregistrare video pe Facebook – VIDEO

Ministrul Agriculturii, Petre Daea aduce, într-o postare pe Facebook, dovezi în sprijinul afirmațiilor sale legate de pericolul pe care îl reprezintă cormoranii pentru exploatațiile piscicole.

Ministrul a postat, luni, un scurt clip video în care un cormoran înghite câțiva pești, întregi, într-un timp foarte scurt, ministrul considerând că imaginile vin în susținerea afirmațiilor făcute de el la Bruxelles.

„Priviți-l!”, spune, simplu, Ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Recent, Petre Daea a spus că păsările mănâncă mii de tone de pește, distrug pepiniere piscicole, scot din apă tot și pleacă. Ministrul Agriculturii a subliniat că inginerii piscioli de confruntă cu numărul marii de cormorani de aproximativ 30 de ani.

Mediul natural al cormoranilor este Delta Dunării, dar s-au extins în toată țara, din momentul în care a devenit specie protejată.

Ministrul Agriculturii a punctat că a avut o discuţie cu Karmenu Vella, responsabilul european pentru mediu, afaceri maritime şi pescuit, iar în februarie va avea altă discuţie cu acesta privind un plan privind populațiile de cormorani din Europa.

Ministrul Agriculturii a prezentat miercuri, 23 ianuarie, la Bruxelles, în Comisia pentru pescuit din Parlamentul European, prioritățile pe care România le are în domeniul pescuitului în mandatul președinției Consiliul Uniunii Europene.

În cadrul discuțiilor de la Bruxelles, Petre Daea a spus: „A se vedea populaţiile de cormorani. (…) Cormoranii în România fac baie în piscine, nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât”.

Între timp, Ministrul Agriculturii, Petre Daea a șters clipul postat pe pagina lui de Facebook:

Priviți-l!

Publicată de Petre Daea pe Luni, 4 februarie 2019





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS