Ministrul Muncii le recomandă angajaților să îi reclame pe angajatorii care comit abuzuri

Ministrul Muncii spune că firmele care vor trimite angajaţii în şomaj tehnic, din cauza actualei stări de urgență, vor primi sprijin financiar în cel mult 30 de zile de când se adresează agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă.

“Suntem gata să procesăm aceste cereri cât mai repede cu putinţă de la începutul lunii aprilie”, a declarat
Violeta Alexandru, luni seară, la Digi 24.

Ministrul le-a recomandat angajaţilor care pot fi victimele unor abuzuri să se adreseze inspectoratelor teritoriale de Muncă

Deşi controalele au fost suspendate în această perioadă, reclamaţiile de acest gen vor fi analizate.

Violeta Alexandru a oferit exemplul unor persoane care i s-au plâns că au fost anunţate, prin SMS, că vor fi concediate.

Ministrul le-a cerut angajatorilor să apeleze la măsurile de protecţie din partea autorităţilor.

“Sunt convinsă că există soluţii pe care să le folosim de aşa manieră încât să trecem împreună prin această criză, una dinte ele e şomajul tehnic, alta este lucrul la domiciliu, sau telemunca”, a mai spus titulara de la Muncă.

Ministrul le-a mai cerut angajatorilor trebuie să înregistreze în REVISAL numele angajaţilor care ar urma să fie trimişi în şomaj tehnic.

Violeta Alexandru a precizat că documentele se pot depune electronic, “pentru că nu este cazul să împovărăm oamenii cu drumuri la AJOFM cu hârtii peste hârtii”.

Starea de urgență a fost instituită de președintele Klaus Iohannis la 16 martie, în încercarea autorităților de a limita răspândirea noului coronavirus pe teritoriul României.

Luni, bilanțul epidemic a urcat la 7 decese și 576 de infectări confirmate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS