Miniștrii Teodorovici şi Toader, primiți la Cotroceni de consilieri prezidențiali

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, au fost primiţi, joi, la Palatul Cotroceni, de doi consilieri prezidenţiali.

„Ministrul Finanţelor Publice şi ministrul Justiţiei au fost primiţi la Palatul Cotroceni de către Mihaela Ciochină, consilier prezidenţial – Departamentul Legislativ, şi Cosmin Marinescu, consilier prezidenţial – Departamentul Politici Economice şi Sociale”, anunţă Palatul Cotroceni.

Agerpres amintește că preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, o scrisoare premierului Viorica Dăncilă, prin care a invitat-o joi la consultări, alături de miniştri de resort, pentru clarificarea unor aspecte care ţin de rectificarea bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pentru anul 2018, care constituie probleme urgente şi de importanţă deosebită.

Ulterior, Guvernul a adoptat ordonanţa privind rectificarea bugetară. Şeful statului a condamnat ferm adoptarea proiectului rectificării bugetare de către Guvern, fără avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, şi a solicitat public Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională pentru a verifica în ce măsură ordonanţa de urgenţă de rectificare a bugetului de stat îndeplineşte exigenţele constituţionale de aprobare.

Premierul Viorica Dăncilă efectuează, joi, o vizită în Spania.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS