Confidenţialitate

Miniștrii de Externe ai UE discută luni despre al 6-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei | AUDIO

Miniștrii de Externe ai Uniunii Europene discută în această dimineață despre acordarea unor noi ajutoare, inclusiv militare, Ucrainei dar și despre pregătirea unui al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. De asemenea, miniștrii de Externe vor stabili și ce pași trebuie făcuți pentru sprijinirea anchetelor privind crimele comise de Armata Rusă, declanșate atât de Procuratura Ucrainei cât și de Curtea Penală Internațională.

Înaltul Reprezentant pentru Politică Externă al Uniunii, Josep Borrell tocmai s-a întors din Ucraina, unde autoritățile de la Kiev i-au arătat printre altele, și nenumărați morți. Josep Borrell spune că astfel a văzut cât de brutal se poartă Rusia în Ucraina.

Așa că l-a convocat inclusiv pe președintele Comitetului Militar al Uniunii pentru a stabili cum poate ajuta blocul comunitar Ucraina să se apere în ceea ce se preconizează a fi un atac dur al Rusiei în Donbas și în sudul țării, în perioada imediat următoare.

Dar a explicat ministrul de Externe al Uniunii, șefii diplomațiilor discută și cu procurorii șefi al Ucrainei și al Curții Penale Internaționale pentru ca anchetele privind crimele Rusiei să ajungă la un rezultat cât mai repede.

În ceea ce privește sancțiunile împotriva Rusiei, Parlamentul European a votat săptămâna trecută interzicerea importului de cărbuni, petrol și gaze din Federație cât mai repede posibil, dar măsura trebuie pusă acum în aplicare.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ciucă la NextGenerationEU, despre cum combate Guvernul dezinformarea pe tema situației din Ucraina: Prin transparență, comunicare și dialog | VIDEO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.