Confidenţialitate

Stoltenberg: Rusia vrea să cucerească Donbas. Este o nouă etapă crucială a războiului | AUDIO

Rusia vrea să cucerească Donbas, spune secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Este o nouă etapă crucială a războiului declanșat de Rusia, spune oficialul, iar statele NATO vor continua să ofere Ucrainei suportul militar de care are nevoie. Declarațiile au fost făcute înaintea discuțiilor dintre miniștri de externe ai țărilor NATO care vor începe mâine.

„Ne așteptăm la o nouă încercare a Rusiei în estul și sudul Ucrainei, pentru a cuceri tot Donbasul pentru a crea un pod până în Crimeea. Este un moment crucial al războiului. Vom discuta cu ce putem ajuta Ucraina în fața acestei noi provocări. Aliații vor continua să ofere suport militar Ucrainei: arme antitanc, sisteme defensive aeriene și alte echipamente. Vrem să asigurăm sisteme de apărare cibernetică și echipamente pentru protecție în cazul atacurilor biologice și chimice”, a spus șeful NATO.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Citește și: Consilierul președintelui Zelenski: Europa trebuie să știe că Bucha este doar începutul

Jens Stoltenberg a vorbit și de ororile descoperite după ce invadatorii au pierdut orașele cucerite. Este inacceptabil ceea ce vedem că face Vladimir Putin unei țări suverane, spune secretarul general NATO.

„Ceea ce vedem acum este o brutalitate nemaivăzută în Europa de la al Doilea Război Mondial. Este oribil, aduce atâta durere poporului ucrainean, dar este periculos și pentru noi, ceilalți. Vedem cum poartă Putin acest război, fără niciun respect pentru lege, pentru regulile internaționale, pentru drepturile omului, dreptul la viață. Aliații vor continua să ajute Ucraina pentru că este neacceptabil ceea ce vedem că face Putin împortiva unei națiuni suverane și independente”, a adăugat Jens Stoltenberg.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Comisia Europeană a impus noi sancțiuni după atrocitățile de la Bucha | VIDEO