Ministerul Sănătății și cel al Educației vor emite ordinul comun cu regulile sanitare de urmat în școli

Premierul Ludovic Orban a anunțat că ordinul comun al Ministerul Sănătății și al Educației, în care vor fi prevăzute toate regulile sanitare de urmat în școli, va fi publicat în Monitorul Oficial cel târziu mâine.

Documentul a stat în dezbatere publică aproape două săptămâni, iar în funcție de normele impuse, școlile ar putea anunța, în sfârșit, părinții cum vor învăța elevii din 14 septembrie.

Pentru a putea anunța părinții cum vor învăța copiii de peste două săptămâni, directorii de școli mai trebuie să afle situația epidemiologică din localitate la 7 septembrie, de la DSP, și normele de igienă impuse de Ministerul Sănătății, prin ordin.

Aproape 40 la sută dintre părinți cer ca în școlile aglomerate, cadrele didactice să recurgă la predare online, total sau parțial.

Premierul Ludovic Orban a declarat aseară la postul B1 cum se vor desfășura orele în scenariul galben, care se va aplica dacă indicele de infectare este peste 1, nu mai mult de 3 însă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mulți directori vor ca în scenariul galben elevii din ciclul primar, clasele a VIII-a și a XII-a să vină toți odată la ore și să înlocuiască distanțarea de 1 metru cu panouri din plastic despărțitoare.

Întrebat dacă toate cadrele didactice ar putea fi testate, premierul a declarat că acest lucru nu este posibil.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS