Ministerul Sănătăţii reziliază contractul cu „Polisano” pentru vaccinul hexavalent şi vrea să îl cumpere urgent de la producător

Compania Polisano a anunțat că nu mai poate livra cantitatea necesară de doze folosite pentru imunizarea nou-născuților.

Acordul cu Polisano va fi reziliat, anunță purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, după ce firma a anunţat că nu mai poate livra dozele de vaccin. În ultima perioadă, distribuirea a întârziat de mai multe ori. Vaccinul hexavalent – folosit pentru imunizarea bebeluşilor împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, pneumoniei, poliomielitei şi hepatitei B nu a mai ajuns la medicii de familie.

Iar firma Polisano a informat Ministerul Sănătăţii că nu îşi poate onora obligaţiile contractuale de a livra numărul necesar de doze. Polisano are datorii către producător de câteva milioane de euro.

În plus, Ministerul Sănătăţii a câștigat procesul intentat Polisano, iar societatea e obligată să achite daune materiale cauzate de întârzieri. Acum, ministerul pregătește o achiziție de urgență a vaccinului de la producător, care deține 120.000 de doze în depozitul din România. De asemenea, va fi lansată o procedură de achiziţii în vederea încheierii unui nou acord pentru ca livrările să fie continuate fără probleme.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS