Ministerul Sănătății: O nouă sesiune de Rezidențiat, la primăvară, și precizări privind bibliografia

La primăvară va fi organizată o sesiune extraordinară a examenului de Rezidențiat, pentru ocuparea locurilor rămase vacante în țară. Ministerul Sănătății a luat această decizie în urma unor consultări cu reprezentanții federațiilor studențești, cu reprezentanți ai absolvenților din anii precedenți, precum și cu reprezentanți ai universităților de medicină din întreaga țară.

Sesiunea va fi organizată la nivel național și va include subiecte unice de examen în baza bibliografiei utilizate pentru sesiunea din toamna anului trecut. Ministerul Sanatatii  va anunța în scurt timp data și modul de organizare al acestei sesiuni extraordinare.

 

Pe de altă parte, studenții care vor susține examenul de Rezidențiat în toamna lui 2016 vor învăța după noua bibliografie, stabilită astă-vară.

Într-un comunicat, reprezentanții MS au precizat că „bibliografia utilizată pentru această sesiune de examene va fi alcătuită din «Compendiul de specialități medico-chirurgicale» elaborat de un colectiv multidisciplinar format din cadre didactice de la toate universitățile de medicină și farmacie, sub coordonarea prof.dr. Victor Stoica și prof.dr. Viorel Scripcaru”.

De asemenea, metodologia examenului de Rezidențiat din toamna lui 2016 va fi anunțată după noi consultări între reprezentanții Ministerului Sănătății și federațiile studențești de profil.

Luni, studenții mediciniști au amenințat că ies în stradă să protesteze

dacă nu se aduc clarificări privind bibliografia pentru examenul de Rezidenţiat 2016, după ce a apărut informaţia că aceasta s-ar fi schimbat în ultimul moment și că s-ar reveni la vechiul manual – Book Des ECN.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS