Confidenţialitate

Ministerul Sănătăţii: medicii care s-au ocupat de Ilie Balaci au respectat procedurile

Ministerul Sănătăţii a anunţat rezultatele preliminare al controlului efectuat la Ambulanţa din Craiova şi la Spitalul de Urgenţă din oraş în cazul morţii lui Ilie Balaci.

Potrivit acestora, rezultatele preliminare arată că au fost respectate procedurile de către medicii care s-au ocupat de cazul fotbalistului Ilie Balaci.

„Rezultatele preliminare ale controalelor efectuate la Serviciul de Ambulanţă Craiova şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii împreună cu reprezentanţi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI relevă faptul că au fost respectate procedurile în efectuarea intervenţiilor medicale în cazul lui Ilie Balaci”, informează Ministerul Sănăţii, într-un comunicat de presă.

Astfel, ambulanţele care au intervenit au fost dotate corespunzător, iar protocolul de resuscitare a fost respectat, fiind efectuată chiar o resuscitare prelungită.

Principala cauză a decesului lui Ilie Balaci a fost infarctul miocardic acut, însoţit de insuficienţă cardio-respiratorie, potrivit autopsiei.

Autopsia a fost făcută luni la Institutul de Medicină Legală Dolj, iar rezultatele au fost transmise organelor de cercetare penală.

Ilie Balaci, unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti români, a murit duminică, la vârsta de 62 de ani. Fostul internaţional a suferit un accident vascular cerebral duminică, în timp ce se afla acasă, în Craiova. Medicii de la Spitalul din Craiova au încercat să îl resusciteze, însă nu au mai putut face nimic pentru el, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean din Craiova, Cristina Geormăneanu. Ilie Balaci nu a mai ajuns la spital.