Confidenţialitate

Ministerul Sănătății: Marile magazine vor lua măsurile necesare pentru a se evita aglomerația

Ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanţii Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale, în contextul în care, pe fondul îngrijorărilor generate de noul coronavirus, magazinele au fost luate cu asalt în unele orașe.

“În perioada următoare, marile reţele comerciale vor lua măsurile ce se impun pentru a se evita aglomerările din cadrul magazinelor, reamintind consumatorilor că există posibilitatea achiziţiei online de produse alimentare şi nealimentare fie direct de la comercianţii care au acest serviciu, fie prin aplicaţii specializate”, informează un comunicat al Ministerului.

De asemenea, reprezentanţii AMRCR şi-au exprimat deschiderea de a reprezenta un canal de diseminare a materialelor informative care urmează să fie transmise de către şi şi-au arătat susţinerea în vederea aplicării măsurilor de sănătate publică în acord cu noile prevederi legale.

Între măsurile discutate a fost aceea de a recomanda angajaţilor să evite în această perioadă călătoriile în zone în care evoluează noul coronavirus. În cazul oricăror suspiciuni de îmbolnăvire, se impune apelarea serviciului 112 pentru direcţionarea către centrele medicale de diagnosticare, menţionează comunicatul.

MS a agreat propunerea ca AMRCR să fie informată periodic referitor la informaţiile noi despre răspândirea COVID-19.