Ministerul Sănătății a început distribuirea vaccinului antigripal în teritoriu

Ministerul Sănătății a început, practic, prima etapă a campaniei de vaccinare.

Însă, majoritatea județelor vor primi doar vaccinul destinat personalului medical.

Județul Caraș Severin, de exemplu, la o populatie de peste 300.000 de locuitori, primeste doar 247 de doze de vaccin antigripal.

Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin a primit o primă tranșă devaccin antigripal de doar 247 de doze.

Mai puțin de un sfert din necesar, raportat la populația expusă riscului de îmbolnăvire.

Aceste doze vor fi folosite pentru început pentru vaccinarea personalului medico-sanitar din secțiile de terapie intensivă și neonatologie ale spitalelor, din serviciul de ambulanță și din echipajele de intervenție.

Cele 247 de doze de vaccin reprezintă, de fapt, prima etapă din Campania Ministerului Sănătății de asigurare a cantităților necesare de vaccin antigripal în teritoriu, ținând cont că a început începe sezonul virozelor iar populația poate fi supusă unui risc crescut de gripă și de complicații a acesteia.

La fel, în județul Sibiu, au ajuns, miercuri, doar 244 de doze, care nu vor ajunge la pacienţii medicilor de familie, ci numai în spitale.

Asta reprezintă doar unu la sută din numărul de vaccinuri solicitat, adică 244 de doze, la un necesar de 24.340 de persoane.

În țară sunt distribuite pentru început 19.133 de doze de vaccin antigripal trivalent, urmând ca în a doua etapă, după jumătatea lunii noiembrie, să fie livrate o a doua și a treia tranșă de vaccin, în cantitate de un milion de doze.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS