Confidenţialitate

Ministerul Sănătății a aprobat noul protocol de tratament al infecției SARS-CoV-2, cu noi modificări | AUDIO

Ministerul Sănătăţii a aprobat noul protocol de tratament al infecției cu SARS-COV-2, care aduce unele modificări.

De exemplu, persoanele infectate cu noul coronavirus, dar care nu prezintă simptome, nu vor lua niciun medicament.

Totodată, antibioticele vor fi administrate bolnavilor de COVID-19, doar dacă prezintă infecții bacteriene. În privința tratamentului cu plasmă, nu există indicații certe pentru utilizarea acestuia.

Schema de tratament se schimbă periodic, în funcţie de rezultatele date de tratament sau de diverse studii.

Dacă la început medicii ştiau cam 20% despre tratamentul Covid-19, acum, spune medicul infecţionist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Blaş, lucrurile au avansat, ajungând la 80%.

Persoanele asimptomatice n-au nevoie de tratament, ele vor fi monitorizate. Tratamentul antiviral este util când este administrat la început sau aproape de debutul bolii. Despre Kaletra, antiviral folosit la începutul pandemiei, datele pe care le-am avut ulterior n-au mai reușit să-l susțină și, atunci, nu mai este folosit.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Remdesivirul, hidroxiclorohina, paracetamolul şi ibuprofenul se folosesc în continuare în cazuri medii, sau medicul poate stabili în funcţie de fiecare pacient în parte.

Informaţiile privind tratamentul cu plasmă, în schimb, nu sunt foarte concludente.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nici anticoagulantele nu trebuie administrate oricui, ci doar bolnavilor spitalizați și celor care urmau și până acum un astfel de tratament. Antibioticele nu se utilizează în tratamentul COVID. Ele sunt prescrise doar dacă un bolnav prezintă pe lângă SARS-COV-2 și o infecție bacteriană.